Bomen als beloning voor gefietste kilometers

De IT bedrijven Centric en Nazca Solutions hebben twee bakfietsen ontwikkeld die luchtkwaliteit kunnen meten. Ze stellen deze bakfietsen ter beschikking zodat gemeenten zelf de kwaliteit in hun dorpen en steden kunnen meten. De fietsen zijn voorzien van alle benodigde meetapparatuur, maar een ambtenaar van de gemeente zal zelf moeten rondfietsen om de metingen te verrichten. Ook zullen de bakfietsen van de ene gemeente naar de andere moeten worden gefietst. Om dit fietsen te belonen hebben Centric en Nazca Solutions contact gezocht met StukjeNatuur.

Jeroen van Amersfoort van Centric:

Het lijkt ons leuk om voor de kilometers die worden gefietst in dit project een donatie te doen voor extra boomaanplant via StukjeNatuur. Bomen hebben namelijk een zuiverend effect op de luchtkwaliteit. Een mooie link met dit project ‘meetfiets’”.

Voor de gefietste kilometers gaan door dit mooie initiatief klimaatrobuuste bomen geplant worden in één van de vier startgebieden van StukjeNatuur.

Sinds september dit jaar rijden de twee bakfietsen rond, wil je meer weten over dit initiatief, kijk dan ook op de website www.meetfiets.nl.

Nieuwsoverzicht