Camperliefhebbers houden van mooie bossen – de NKC plant bomen

De NKC, de grootste camperclub van Europa, wil graag dat de Nederlandse natuur aantrekkelijk blijft voor haar leden en de toekomstige generaties. Daarom heeft de NKC besloten bomen te laten planten door StukjeNatuur. Om te beginnen 1.500 bomen op Landgoed Prattenburg in de provincie Utrecht. De NKC wil hiermee ook de CO2-uitstoot van haar bedrijfsvoering, die nog resteert na alle uitgevoerde besparingen, laten opslaan in deze nieuwe bomen.

De bijdrage van de NKC voor nieuwe bomen is één van de initiatieven van het duurzaamheidsprogramma ‘Beter op reis’, waarmee de NKC wil bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn onder camperaars als het gaat om een groener camperklimaat.

“Veel mensen maken zich zorgen om het milieu en voelen de behoefte om hun CO2-uitstoot te verminderen en wat terug te doen voor het klimaat. Voor de NKC is dit niet anders”, zegt Gerben Hardeman, programmaleider duurzaamheid bij de NKC. “We willen als NKC daarom onze eigen uitstoot verminderen en ook die van de camperbranche helpen minimaliseren. Dit jaar ligt de focus op het aspect van schoner rijden. Wat kunnen we nu al doen om ervoor te zorgen dat zowel huidige als nieuwe generatie camperaars kunnen blijven genieten van natuur en cultuur? Denk bijvoorbeeld aan zaken als het tanken van de schonere blauwe diesel of het installeren van een roetfilter. Maar we moeten natuurlijk ook nadenken over het verminderen van de uitstoot tijdens camperreizen. Met de samenwerking met Stichting StukjeNatuur zetten we een eerste stap in het verminderen van onze ecologische voetafdruk.”

De NKC is hét platform van en voor camperliefhebbers. Als grootste camperclub van Europa met meer dan 65.000 leden, informeren, inspireren en brengen ze leden met elkaar in contact.  Nu dragen ze ook bij aan een mooiere natuur!

Nieuwsoverzicht